Головна » 2014 » Листопад » 24

З 10 до 16 листопада в Сокальський райвідділ міліції надійшло 77 заяв та повідомлень про злочини, що вчинені або готуються. Серед них: 11  крадіжки, 6  нанесення тілесних ушкоджень, 5  ДТП, 2  пожежі, 2  шахрайство, 2  пошкодження майна та інші.

10 листопада жителька м. Сокаль І. повідомила, що невідома особа 6 листопада з пластикової картки "Надра Банку", яка належить гр. С., зняла та викрала 150 грн.

Житель с. Теляж М. заявив, що гр. О. вчинив щодо нього шахрайські дії, внаслідок чого заволодів грошима в сумі 9 тис. доларів США.
Приблизно о 17 год. 30 хв. у с. Завишень, на місцевій автодорозі, зіткнулися автомобіль марки "Жигулі" та скутер. Водія скутера у тяжкому стані доправили у Червоноградську міську лікарню.

Жителька м. Сокаль Л. заявила, що по вулиці Героїв УПА її побив гр. В.

11 листопада невідома особа через вікно залізла в бар "Зоряна" у с. Теляж і викрала з касового апарата ... Читати далі »

Переглядів: 448 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Директору львівського комунального підприємства Швеченківський районнй суд призначив покарання у вигляді дворічного позбавлення волі.
 
Також суд його позбавив права обіймати певні посади на один рік та встановив іспитовий строку – два роки. Адже директора звинуватили у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 367 КК України, - службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки.
 
Державний обвинувач довів, що внаслідок невиконання посадовцем службових обов’язків, зокрема, незабезпечення систематичного технічного обслуговування та оглядів щодо безпечності атракціонів на дитячому майданчику, важкі травми отримав 11-річний хлопчик.
 
Так, дитина, впавши з неналежно облаштованої гойдалки на цьому майданчику, покалічилась через її виступаючу металеву опорну раму. У подальшому потерпілого було прооперовано та видалено селезінку.
 
Про це повідомили зі Львівської прокуратури.

... Читати далі »
Переглядів: 383 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Протягом минулої доби вогнеборці двічі ліквідовували займання авто. Про це інформує Galnet, посилаючись на повідомлення прес-служби Головного управління ДСНС України у Львівській області.

23 листопада о 14:39 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу на автодорозі в автомобілі Audi в м. Дрогобич по вул. Шептицького.  Пожежу ліквідовано о 15:03.  Вогнем повністю знищено автомобіль.

Також 24 листопада о 01:51 вогнеборці отримали  повідомлення про пожежу на автодорозі в легковому автомобілі Honda Accord в м. Львові по  вул. Скнилівська. Пожежу  ліквідовано о 02:17.  Вогнем знищено автомобіль. Причини займання та сума завданих збитків встановлюється.

http://galnet.org/
Переглядів: 388 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Як повідомили правоохоронці, інформація про замінування не підтвердилась. Працівники Луцької мерії повернулись до роботи. 
 
— На місце події одразу приїхали правоохоронці, були перекриті всі дороги, що ведуть до Луцької міської ради. Аби убезпечити громадян провели евакуацію всіх працівників і відвідувачів установи. Експерти-вибухотехніки оглянули повністю приміщення. На щастя, жодних вибухових пристроїв не виявили.
Говорить Оксана Блищик речник обласних правоохоронців Волині. Нагадаю, що повідомлення про замінування надійшло у міськвідділ міліції. 

http://www.galychyna.fm/
Переглядів: 336 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

24 листопада гравці і тренерський штаб Атлетика прибув до Львова на матч 5-го туру Ліги чемпіонів проти донецького Шахтаря.
Читай також: Шахтар у Лізі чемпіонів: Турнірна таблиця, розклад і результати групи H
 
Наставник басків Ернесто Вальверде взяв із собою 20 футболістів:
 
воротарі: Ірайсос, Еррерін, Аррісабалага;
 
захисники: Ляпорт, Сан-Хосе, Бустінса, Іраола, Ечейта, Гурпегі, Баленсьяга;
 
півзахисники: Моран, Беньят, Ітурраспе, де Маркос, Сусаета, Ріко, Муньяїн, Унай Лопес;
 
нападаючі: Адуріс, Вігера.
 
Нагадаємо, що Шахтар зустрінеться з іспанським Атлетиком у поєдинку 5-го туру групового етапу Ліги чемпіонів 25 листопада на Арені Львів.
 
 

http://ua.korrespondent.net/
Переглядів: 341 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Про це повідомляє прес-центр АТО.
У понеділок бойовики 7 разів безуспішно атакували сили антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-центр АТО. 
«По підрозділах сил АТО було здійснено 7 невдалих атак. Обстріли здійснювались по населених пунктах Оленівка, Новотроїцьке, Миколаївка, Красногорівка, Майорськ, Павлополь, Чермалик», — сказано у повідомленні.
Загальна кількість обстрілів з моменту оголошення тимчасового припинення вогню з 5 вересня – 3412 разів, підрахували у штабі «антитерористичної операції».
24 листопада десантники з Миколаївщини знищили «мінометну обслугу проросійських найманців» у районі населеного пункту Опитне.
«За даними розвідки дана мінометна обслуга неодноразово дошкуляла нашим позиціям та мирному населенню. В результаті прямого влучення було поранено чотири бандити. Кількість загиблих уточнюється», — повідомляє прес-центр АТО. 

... Читати далі »
Переглядів: 359 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Головною метою цих змін є просування української кінопродукції.
Українському телеглядачеві запропонують замість російських серіалів польські: один з найбільших каналів «1+1» змінює ефірну сітку. 
Український телеканал «1+1» повідомляє про наповнення розважального ефіру польськими серіалами, передає Цензор.НЕТ.
Вони повинні замінити російські, які були зняті з трансляції. Представники телеканалу підкреслили, що це пов'язано з запланованими змінами в ефірі і «зміщенням акцентів розважальної частини». Поки невідомо, які саме польські серіали зможуть дивитися українські глядачі. Відзначається, що «нова програмна концепція» не передбачає повного відмежування від російської культури, проте співпраця з російськими виробниками телевізійної продукції має відбуватися «на інших підставах».
Головною метою цих змін є просування української кінопродукції. По можливості відбуватиметься більш широке відкрит ... Читати далі »

Переглядів: 373 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Китайський уряд затвердив закон про кримінальну відповідальність за поширення чуток і неправдивої інформації у глобальній мережі. Як повідомляє Reuters, інтернет-користувачі, які розмістили в онлайні невірні дані, отримають три роки в’язниці – звичайний термін, передбачений китайськими законами за наклеп.

Зрозуміло, що не всі користувачі будуть притягуватися до відповідальності. Покарання буде лише у тому випадку, якщо кількість відповідей у темі, створеної "брехуном", досягне 500, а також якщо тема набере 5000 переглядів.

Уряд пояснив впровадження закону у зв’язку із заворушеннями у суспільстві через почастішання подібних випадків. "Величезна кількість людей читають і сприймають серйозно те, що пишуть в Інтернеті, і як наслідок, отримують психологічні травми. Ні в одній країні свобода слова не має на увазі наклеп", – заявив представник судової влади Сун Джунгонг (Sun Jungong).

У Китаї до інформаційних повідомлень у ... Читати далі »

Переглядів: 410 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

У жовтні 2014 року допомогу з безробіття отримували 25,4 тис. осіб, інформує прес-служба ГУ статистики у Львівській області.

Середній розмір допомоги становив 1110 грн., або 91,1% від рівня мінімальної заробітної плати.

Рівень зареєстрованого безробіття на кінець жовтня 2014 року склав 1,4% населення працездатного віку (у сільській місцевості – 1,4%, у міських поселеннях – 1,5%).

Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених підприємствами, установами й організаціями до служби зайнятості, у жовтні 2014 року порівняно з вереснем зменшилась на 7,3% і на кінець місяця становила 1763 особи.

На 10 вільних робочих місць (вакантних посад) претендувало 129 осіб. Значення цього показника коливалося від 58 осіб у Львівському до 943 осіб – у Стебницькому міському центрі зайнятості.

За професійними групами найбільший попит на робочу силу спостерігався на робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою ... Читати далі »

Переглядів: 378 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Навколо матчу "Карпати" -- "Шахтар", що відбувся у п'ятницю на стадіоні "Україна", спалахнув навколофутбольний скандал.

Він розпочався ще напередодні гри, коли менеджмент "Карпат" запропонував гравцям "Шахтаря" вийти на стадіон у футболках із написами "Слава українській армії".

Очевидно, що це був останній відчайдушний крок керівництва "Карпат", аби повернути собі львівських вболівальників. Адже з появою в місті "Шахтаря" чимало прихильників футболу почали ходити на "Арену Львів" (який є домашньою ареною для донецького клубу) як на матчі чемпіонату України, так і на Лігу чемпіонів, ігри якої Львів бачить вперше.

Натомість "Карпати" у прем'єр-лізі виступають бездарно, "сидять" внизу турнірної таблиці, а керівництво клубу демонструє, що, окрім сварок з ФФУ через заборгованість перед футболістами та незрозумілі гучні заяви, більш ні на що не здат ... Читати далі »

Переглядів: 362 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Місто Львів розвиває велосипедну інфраструктуру. Як розповів міський голова, вже зараз у Львові збудовано більше 40 км велосипедних доріжок. Планів багато, однак, усе залежить від ситуації в країні та можливостей фінансування, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ми вже маємо більше 40 км велосипедних доріжок по Львову. Робіт плануємо багато. Але треба бути реалістами – яка ситуація буде у нашій країні. Цього року війна дуже серйозно наші плани відкоригувала. Ми дуже багато коштів скерували для допомоги нашим воякам на війні, їхнім сім’ям. Дай Бог, щоб ситуація була злагоджена у державі. Будемо робити все чітко, за планом. Якщо буде можливість, будемо робити ще більше. Хочемо кошти Європейського банку залучати в тому числі і для велодоріжок. Це показує місто зовсім з іншої сторони. Коли молоді люди живуть і бачать, що є перспектива гідного життя, то вони приймають рішення залишатись у Львові. Роботи багато», – розповів Андрій Садовий ... Читати далі »

Переглядів: 365 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Це історично найбільша кількість нардепів, які коли-небудь представляли наш регіон у владі. Тепер найцікавіше питання — чи будуть вони відстоювати інтереси жителів області?
 
“39 народних депутатів: сюди входять ті, хто пов'язаний політично та кар'єрно з Львівщиною, і ті, хто проживають у нашому регіоні. Це трошки більше 9% від складу теперішньої Верховної Ради. Це дуже багато, тому виникає логічне запитання: чи зуміють ці депутати працювати на благо регіону, який вони представляють?”, - каже політолог Тарас Радь. 
 
Загалом Верховна Рада оновилася на 56%. А більшість тих, хто повторно потрапив у Раду — це нардепи зі списків «Опозиційного блоку» або самовисуванці, а також представники “Блоку Петра Порошенка”.

http://www.lwr.com.ua/
Переглядів: 358 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Звідти евакуювали півторисотні людей. На щастя, вибухівки не знайшли. Тим часом чоловіка, який вигукував на вулиці, що садок замінований, затримала міліція. 
 
Інші псевдозамінування, які лунають чи не щодня — справа пенсіонерів ДНР та ЛНР. Фальшиві повідомлення, що у Львові, Києві чи інших містах закладена вибухівка вже майже півроку лунають з Донбасу. Про це сьогодні повідомив голова Служби Безпеки України Валентин Наливайченко: "Ми встановили конкретних жителів Донецька та Луганська, які просто одурманені пропагандою, чи можливо горілкою, та дзвонять на різні номери, розповідаючи про замінування. Часто це пенсіонери. Я думаю, що настав час їх показати, щоб вони припинили фальшиві мінування". 

http://www.lwr.com.ua/
Переглядів: 411 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Обладнання вже привезли і воно запрацює з 1 січня. А от до районів нова техніка потрапить аж після зимових свят. Тому в обласній міграційній службі очікують масовий наплив охочих отримати біометричний документ.
 
"Поспішати з біометричними паспортами не варто. Бо те, що ви його матимете, ще не означає, що ви одразу ж зможете їхати в Європу без віз. Допоки не підпишуть відповідну угоду, безвізового режиму не буде", - пояснила "Львівській Хвилі" речник управління Світлана Хитрова. 
 
Біометричний паспорт буде дорожчим, ніж звичайний закордонний, бо робитимуть його з імпортних матеріалів. Але на скільки доведеться заплатити більше — наразі невідомо.

Переглядів: 368 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Водії автобусів зі Сколе та Стрия пікетують будівлю на Винниченка. Вони вимагають, щоб обласна державна адміністрація скасувала тендерний конкурс на перевезення, через який у них з'явився конкурент.  
 
Керманичі кажуть, що тендер був незаконний, а селяни не просили більше маршруток. Водії стверджують, що їх витісняють з ринку перевезень. “На наш маршрут незаконно запустили ще 10 машин, який виїжджають за п'ять хвилин до нашої відправки. Та забирають усіх пасажирів, які мали б бути наші”, - бідкаються водії.   
 
Також керманич Олег Вінчура розповідає, що ні одне село не просило збільшення маршруток. “Ми пікетуємо, що зняти пана Олег Лазар з посади директора обласного департаменту розвитку інфраструктури, який незаконно підписав тимчасовий дозвіл”, - зазначив Олег Вінчура.
 
Раніше посадовець Олег Лазар підтвердив, що конкурс на маршрут зі Стрия у Сколівський район був оголошений за зве ... Читати далі »

Переглядів: 367 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Злочинців, які грабували аптеки у Львові, затримали на гарячому. Як розповів головний міліціонер Львова Сергій Зюбаненко, за останній місяць у місті сталось 4 розбійні напади на аптечні кіоски.
 Молодики в масках, погрожуючи фармацевтові предметом схожим на пістолет, викрадали виторг. Загалом вкрали понад 18 тисяч гривень.
— Довелось нам перекрити всі аптеки міста Львова, 17 листопада на вулиці Володимира Великого були затримані злочинці. Їх переслідували, була стрілянина. 
У міліції встановили, один зі затриманих, 1976 року народження раніше судимий киянин, покарання відбував у Луганську. Ще один затриманий 23-річний львів’янин. Вони обікрали 4 аптеки у Франківському та Залізничному районі Львова. Зараз молодики під вартою.

http://www.galychyna.fm/
Переглядів: 351 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

У Львові готують бойкот для Оксани Марченко. Ця ведуча має намір приїхати до Львова у вихідні, 29-30 листопада, на кастинг телешоу “Україна має талант” та “Х-фактор”. Активісти Економічного бойкоту  пояснюють, що ведучій, яка виступала проти Майдану та є дружиною проросійського політика та кума Путіна — Віктора Медведчука, не місце у Львові.
“Те, що вона сюди збирається приїхати — неприпустимо. Я думаю, вона сама підозрює, як її тут зустрічатимуть. Якщо вона наважиться приїхати, то ми вживатимемо адекватних заходів, щоб продемонструвати, що львів’яни не раді її бачити. Плануємо зібрати людей та піти на кастинг”, – каже активістка Галина Мороз.
З її слів, активісти вже готують плакати, яйця, помідори та навіть зеленку. Та наразі сподіваються, що Оксана Марченко не наважиться приїхати до Львова.
Також активісти зробили відповідне звернення: “Економічний бойкотний рух заявляє про недопустимість віз ... Читати далі »

Переглядів: 404 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Львів лише для окозамилювання маскують під демократичне місто: насправді його вже давно «зачистили» від російськомовного населення, а за розмови на «великом могучем» можуть «моментально набити морду».
Про це в інтерв’ю російському відеоканалу «Правда.ру» розповів голова російської громади Львова Олександр Свистунов.
За його версією, у Львові панує колосальна дискримінація російськомовних.
«Місто повністю зачистили від російського населення», – стверджує він.
Він додає, що через постійні утиски за останні 10 років половина російськомовних перебуває «в бігах, бо тут не можна жити і працювати».
Свистунов наголошує, що у Львові російською мовою можна говорити тільки в центрі міста, де багато туристів, «і тільки неголосно».
«На околиці Львова за російську мову морду наб’ють моментально», – лякає Свистунов.
За його словами, у Льв ... Читати далі »

Переглядів: 424 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Львівський адміністративний суд ухвалив рішення, згідно з яким викладач Львівського університету імені Франка Святослав Літинський має отримати новий паспорт громадянина України, але без другої сторінки, що дублюється російською мовою.

Святослав Літинський че ... Читати далі »

Переглядів: 405 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Допомогти із реформами. У Львові із офіційним візитом перебувають представники Міжнародного валютного фонду. 
Члени технічної місії МВФ сьогодні зустрілись із очільником Львівщини та головними фінансистами області.  Іноземців цікавило співвідношення прибутків, видатків і дотацій на Львівщину. Технічна місія МВФ також розпитувала керівництво області про рух фінансових потоків, устрій самоврядування та податкову систему – як Львівщини так і загальнодержавну.
ТРК Львів

http://www.lviv.tv/
Переглядів: 381 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

До Галицького райвідділу міліції, 19 листопада, надійшла заява від 24-річної львів’янки. Жінка повідомила, що з її квартири викрали 10 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

Правоохоронці встановили, що до скоєння крадіжки причетний 24-річний знайомий потерпілої, який у той день перебував у неї в гостях. У правоохоронних органах зазначають, що чоловік є іноземцем, щоправда не вказують звідки він родом. 

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 КК України (крадіжка). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п`ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

http://portal.lviv.ua/
Переглядів: 364 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

До Франківського райвідділу міліції 20 листопада надійшло повідомлення від 19-річної львів’янки, яка повідомила, що у її квартиру проникли та викрали ноутбук та мобільний телефон. Сума завданих збитків становить чотири тисячі гривень. Про це Львівському порталу повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Правоохоронці встановили, що до скоєння крадіжки причетний 47-річний безробітний львів’янин. Проник зловмисник у квартиру потерпілої через вхідні двері, підібравши ключ від замка дверей. Викрадене майно у нього працівники міліції вилучили.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує від трьох до шести років позбавлення волі.

Переглядів: 368 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Львівська влада внесла зміни у Програму сприяння залученню інвестицій на 2014-2016 роки. Таким чином, було розподілено фінансування з міського бюджету між реалізацією проекту підземного паркінгу та проектом здійснення заходів з підвищення енергоефективності, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Згідно з повідомленням, на енергоефективні заходи цьогоріч виділять 50 тис грн, а наступного року – ще 29 тис грн. Відповідно, на ці суми зменшують фінансування проекту підземного паркінгу, тож цьогоріч на нього витратять не 100 тис, а 50 тис грн, а у 2015 році – не 1 млн, а 971 тис грн.

«Фінансування на 2016 рік залишиться незмінним – 1 млн грн» - підкреслюється у повідомленні.

Нагадаємо, ухвалу щодо затвердження відповідної програми прийнято засіданням сесії 15 травня 2014 року. Відповідно до неї, програма передбачає досягнення таких цілей: створення позитивного інвестиційного іміджу; підготовку якісних інвестиційних продуктів ... Читати далі »

Переглядів: 361 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Вступив у законну силу вирок, оголошений суддею Сокальського районного суду у кримінальному провадженні щодо учасників організованої злочинної групи, до складу якої входили службові особи Львівського обласного центру медико-соціальної експертизи та Червоноградської центральної міської лікарні. Про це Львівському порталу повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Зловживаючи службовим становищем, медики за гроші сприяли у визнанні комісією МСЕК групи інвалідності та визначали процент непрацездатності у хворих на профпатологічні захворювання.

Суми неправомірної вигоди, які службові особи медичних закладів вимагали та отримували у мешканців Львівської області,  зокрема у колишніх та діючих працівників ДП «Львіввугілля», коливались від 500 до 2000 доларів США. Під час досудового розслідування правоохоронці довели причетність учасників злочинної групи до п’ятнадцяти фактів вимагання та отримання неправомірної вигоди у великих розмірах. Заг ... Читати далі »

Переглядів: 382 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Якщо декілька років тому боргові зобов’язання Львова були понад мільярд, то сьогодні це всього 560 мільйонів, повідомив «Погляду» депутат Львівської міської ради, голова постійної комісії з питань фінансів та планування бюджету Яромир Самагальський.

За його словами, загальний бюджет цього року виконується фактично на 100%, бюджет розвитку перевиконується на 118%.

«Такого у Львові не було за останні 15 років, аби ми виконували бюджет. Була правильна позиція не надувати бюджет додатковими цифрами, а жити на те, що заробимо», - коментує Яромир Самагальський.

За словами депутата, Львів закрив 90 мільйонів боргу за будівництво «Арени Львів». «Станом на перше листопада бюджетна заборгованість Львова становить 2,6 мільйона, а заборгованість комунальних підприємств – 560 мільйонів, за позиціями ЄБРР – за ремонт доріг вздовж трамвайних маршрутів №2 і №6, сихівський трамвай, реконструкцію теплоенерго», - ... Читати далі »

Переглядів: 383 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

«Галичанка» проведе в рідному місті матч-відповідь проти «Вірто-Квінтуса»
 Гліб Ваколюк

Львівська гандбольна «Галичанка» в Нідерландах провела свій перший матч третього кваліфікаційного раунду Кубка виклику Європейської федерації гандболу. Суперником львів’янок була команда «Вірто-Квінтус» з невеличкого містечка Пулдейк, що на півночі країни-господаря. Гра закінчилася з рахунком 24:18 на нашу користь. 
 
«Скажу відверто, гра складалася для нас дуже вдало, і взагалі нам пощастило, фортуна була на нашому боці, — розповів «Газеті» головний тренер «Галичанки» Василь Козар. — Дівчата майже виконали завдання на гру. Ми добре вивчили суперника й були готові до нестандартних ходів голландських гандболісток. Ми показали командну гру, можливо, не таку ефектну, як хотілося б, але ефективну. Рахунок свідчить сам за себе».
Найрезультативнішими у скл ... Читати далі »

Переглядів: 397 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Із липня 2013 року до липня 2014 року кількість Twitter-акаунтів і у Львівській області, і в Україні загалом зросла, а їхня активність збільшилася. Найімовірніше, це пов'язано з Євромайданом та подіями на Сході. У Львівській області кількість акаунтів за рік збільшилась у 2,4 раза — з 13 тис. до 31 тис., причому 4,5 тис. нових акаунтів з’явилися у липні 2014 року. Зараз область — сьома в Україні за кількістю акаунтів у цій соцмережі. Про що пишуть мешканці Львова і області у своїх мікроблогах на Twitter? 

За даними пошуку у блогах Яндекса, у січні та липні 2014 року в українському Twitter двічі відбувалося різке збільшення кількості користувачів. Перший раз був, очевидно, пов'язаний із Євромайданом. Другий – із авіакатастрофою у Донецькій області. Половина усіх реєстрацій протягом липня 2014 року припала на день падіння «Боїнга» та наступний.
Спочатку Євромайдан не суттєво вплинув на активність користувачів зі Львова. На ... Читати далі »

Переглядів: 368 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Італійська авіакомпанія Meridiana з 11 жовтня відкриє рейс Неаполь-Київ, а з 16 грудня почне виконувати польоти за маршрутом Неаполь-Львів, повідомляє avianews.com .

Рейси Неаполь-Київ будуть виконуватися раз на тиждень по суботах, а з 26 жовтня - по неділях. Мінімальна вартість квитків на цей маршрут в обидві сторони складе $ 120 .

Рейси з Неаполя до Львова будуть виконуватися раз на тиждень по вівторках. Злітати туди-назад обійдеться мінімум в $ 115.

Тарифи на рейсах в Україну та з України включають в себе перевезення однієї валізи вагою до 23 кг.

Фактичним перевізником на лініях Неаполь-Київ і Неаполь-Львів виступить авіакомпанія Air Ilaly, що є донькою компанії Meridiana.

... Читати далі »

Переглядів: 452 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Залізничний районний суд Львова на 850 грн оштрафував чоловіка, який намагався продати багнет-ніж до гвинтівки Мосіна.

Чоловіка затримали поблизу Головного залізничного вокзалу Львова, де він домовився про зустріч із покупцем.

У судовому засіданні львів’янин повністю визнав свою вину та пояснив, що багнет до гвинтівки знайшов у лісі під час збирання ягід. Він вирішив його продати, розмістивши оголошення на сайті «Slando».

Як зазначено у судовому вироку, львів’янин щиро розкаявся у вчиненому.

Суд визнав його винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 263ККУ (носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу).

Окрім штрафу, із винуватця стягнули майже 400 грн судових витрат. А багнет-ніж суд постановив знищити. 

Переглядів: 400 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

А також з сімей загиблих
Актуально про соціальний захист. З метою надання додаткових гарантій соціального захисту львів’янам - учасникам АТО, членам їхніх сімей та членам сімей загиблих під час здійснення АТО, 21 листопада виконавчим комітетом Львівської міської ради прийнято зміни до Положення про порядок звільнення цих осіб від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій незалежно від форми власності житлового фонду, яке затверджене рішенням виконкому ЛМР від 08.08.2014 р. № 626.

«На практиці існують випадки, коли учасником АТО є мешканець Львова, який не має дружини (чоловіка) та не має можливості подати до відділу соціального захисту заяву (наприклад, у зв’язку із подальшою участю в АТО). Відтак тепер право  подання заяви надано їх батькам або законного представника дитини учасника АТО, однак при наявності документу, що підтверджує повноваження законного представника. Окрім цього, важливою є нова норма, яка дозволяє у ви ... Читати далі »

Переглядів: 349 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Наряд Бродівського міжрайонного відділу УДСО Львівщини, що охороняє магістральний нафтопровід «Дружба», ПАТ «Укртранснафта» на території Здолбунівського району Рівненщини затримав два автомобілі з нафтопродуктами та господарським інвентарем.
Пізніше працівники міліції охорони виявили врізку в нафтопровід, інформує управління Держслужби охорони при головному управлінні МВС України у Львівській області.
Зокрема, наряд Бродівського міжрайонного відділу УДСО Львівщини, слідуючи за маршрутом охорони магістрального нафтопроводу «Дружба», зупинив два підозрілі автомобілі, «МАН» та «Рено Трафік». В одному з авто були нафтопродукти, а в іншому – господарський інвентар. Особи, що перебували в транспортних засобах, поводилися підозріло та помітно нервувалися.
На місце було викликано службу безпеки ПАТ «Укртранснафта» та слідчо-оперативну групу Здолбунівського райвідділу міліції Рівненської області. ... Читати далі »

Переглядів: 399 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

На Львівщині розпочався другий етап виплати одноразової матеріальної допомоги вимушеним переселенцям з Криму та Сходу за кошти управління Верховного комісара ООН у справах біженців.
Про це повідомив у коментарі «Вголосу» начальник відділу житлових субсидій, соціальних виплат і допомог департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Василь Гельбич.
«Цього разу одноразову матеріальну допомогу зможуть отримати багатодітні сім’ї, які мають трьох та більше дітей віком до 18 років, одинокі матері або батьки з дітьми, інваліди всіх категорій та груп, а також розлучені матері або батьки», – пояснив чиновник.
Розмір одноразової матеріальної допомоги залежить від кількості членів сім’ї й коливається від 3 тис. грн до 7,5 тис. грн.
Щоб отримати матеріальну допомогу, необхідно звернутися до органів соціального захисту за місцем проживання до 15:00 25 листопада.
«Це важливо, оскільки на підставі цих списків ф ... Читати далі »

Переглядів: 350 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

В лютому 2002 року на тренерський олівець карпатських фахівців потрапив не за літами міцний, 16-літній вихованець Львівського Училища Фізичної Культури, Олег Івахнюк. Разом з ним «зелено-білі» майки вдягнули Василь Миколайчук, Євген Шмаков і Юрій Шевчук. Кожен з них мріяв про особисте щасливе майбутнє. Тренер Олег Родін, не приховував свого задоволення, що наставники ФК «Карпати» звернули на його вихованців увагу. Та наступні роки внесли у долі цих футболістів корективи. Хтось на довше, а хтось на коротше затримались у футболі. У кожного свої дороги.

А у моєму архіві збереглося фото, яке я зробив 10 листопада 2002 року на стадіоні «Сокіл» після переможного матчу «Карпати-3» над рівненським «Вересом» юнакові, якого через 12 років називатимуть Героєм України.

Сьогоднішня наша розповідь про перспективного футболіста і дуже сильного духом та відвертого хлопця - Олега Івахнюка, який народився 28 липня 1985 року в ... Читати далі »

Переглядів: 383 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

У суботу, 22 листопада, о 19:00 у Радехові на вул. Стоянівській, 15 водій легковика Volkswagen Touareg скоїв наїзд на місцеву жительку, 1938 року народження, яка від отриманих травм загинула на місці події.

Про це повідомляє департамент з питань цивільного захисту ЛОДА.

Цього ж дня о 20:00 поблизу с. Бродки Миколаївського району на автодорозі Київ-Чоп водій вантажного автомобіля «Вольво» скоїв наїзд на пішохода, 1983 року народження, жителя м. Миколаїв, який від отриманих травм загинув на місці події.

Встановлюються причини обох ДТП. Проводиться дослідча перевірка.

Переглядів: 398 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

На державному кордоні України продовжується активна робота по припиненню спроб переміщення автомобілів з підробленими документами та номерними знаками.
Так, учора на Львівщині в пункті пропуску «Шегені» затримали автомобіль французької реєстрації марки «Рено». Іномаркою 2007 року випуску додому повертався громадянин України. Під час перевірки легковика прикордонно-митна оглядова група  виявила  ознаки знищення та заміни номера кузова іномарки кустарним способом.
Заміну VIN-коду не заводським способом помітила оглядова група ще в одній іномарці, якою намагався потрапити до України громадянин Румунії.
Житель сусідньої країни прямував через пункт пропуску «Порубне», що на Буковині, автомобілем  «Ауді» 1995 року випуску румунської реєстрації.

http://dpsu.gov.ua/ua/
Переглядів: 332 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

У неділю, 23 листопада, у с. Селисько Пустомитівського району Львівщини в озері «Прачка» виявили тіло втопленика, 1977 року народження.

Про це повідомляє департамент з питань цивільного захисту ЛОДА.

Як зазначається, тіло втопленика, місцевого жителя, знайшли одягнутим, без ознак насильницької смерті.

Загиблого вилучили з води місцеві мешканці.

Обставини загибелі – встановлюються. Проводиться дослідча перевірка.

http://zik.ua/
Переглядів: 411 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

За наслідками територіального контролю населених пунктів Яворівського району Львівської області в цьому році легалізовано 35 найманих працівників, які здійснювали діяльність в приватних підприємців без належного оформлення, 48 громадян залучено до оподаткування, які займались підприємницькою діяльністю без державної реєстрації.

Про це повідомив сьогодні, 24 листопада, власкорові IA ZIK начальник Яворівського відділення Городоцької ОДПІ Михайло Басараб.

З його слів, як результат – у бюджет щомісячно надходитиме понад 50 тис. грн податків та єдиного соціального внеску

«Працівники Яворівського відділення Городоцької ОДПІ продовжують ефективну роботу з детінізації доходів і зайнятості населення, – наголосив начальник Яворівського відділення Городоцької ОДПІ М. Басараб. – У першу чергу, це стосується виявлення і запобігання виплаті прихованої від оподаткування заробітної плати, використання праці найнятих робітників без належного оформлення ... Читати далі »

Переглядів: 333 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Прикордонники Львівського загону спільно з працівниками митниці у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Угринів», що на Львівщині, виявили велику партію контрабандних товарів.

Цю контрабанду намагався ввезти в Україну 31 річний мешканець Львівщини. Під час проведення спільного огляду транспортного засобу у салоні мікроавтобуса було виявлено 984 пари взуття та 17100 штук натільної чоловічої білизни. Про це повідомляє прес-служба Львівського прикордонного загону.

Загальна сума оцінки вилученого товару склала майже  930 тисяч гривень.

Цікаво те, що цей чоловік намагався перетнути кордон смугою руху «зелений коридор».

.

... Читати далі »
Переглядів: 357 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

25 листопада о 21.45 год. на стадіоні «Арена Львів» у рамках проведення Ліги Чемпіонів УЄФА сезону 2014-2015 років відбудеться футбольний матч між командами «Шахтар» (Україна) та «Атлетік» (Іспанія). Очікується, що на матч приїде цілий стадіон вболівальників. Відтак, до арени курсуватимуть шатл-баси з пл. Є. Петрушевича та від кінотеатру ім. О. Довженка. Також буде продовжено до 01.00 год ночі графік роботи громадського транспорту, який курсує у напрямку стадіону. Водіїв просять ввечері оминати вул. Стрийську, аби не створювати заторів.

Про це 24 листопада передає прес-служба ЛМР.

Як повідомляється, на час проведення матчу графік роботи громадського транспорту – маршрутних таксі № 3А; 10; 25; 40 та тролейбусів № 3; 20; 25 – буде продовжено до 01.00 год.

Для комфорту мешканців та гостей міста, до стадіону будуть курсувати шатл-баси. Шатл-баси курсуватимуть з площі Є. Петрушевича та від кінотеатру ім. О. Довженка ... Читати далі »

Переглядів: 384 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

За інформацією Львівських міських електричних мереж, у зв’язку з реконструкцією та заміною трансформаторних підстанцій, 24-26 листопада в окремі будинки в Галицькому районі міста частково припинять електропостачання. Про це повідомила прес-служба ЛМР.
Так, у зв’язку з ремонтом ТП-832, 24 листопада з 10:00 год. до 17:00 год. буде припинено електропостачання споживачів за такими адресами: вул.Шептицьких, вул.Ангеловича, вул.Війтовича, вул.Невського.
Через проведення робіт по заміні КТП-296, 25-26 листопада з 10:00 год. до 17:00 год. буде припинено електропостачання споживачів за такими адресами: вул.Сянська. вул.Удатного, вул.Лазнева, вул.Підмурна, вул.Весела, вул.Мулярська.

http://www.lviv.tv/
Переглядів: 387 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

У четвер на сесії Львівської міської ради прийнято зміни до ухвали Львівської міської ради №2286 від 11.04.2014р. «Про статус і соціальний захист ветеранів Української повстанської армії», повідомляє прес-служба ЛМР.

«Внесені зміни дозволять відновити історичну справедливість із підвищення рівня соціальної захищеності осіб, які долучились до національно-визвольної боротьби з комуністичним режимом в середині минулого століття, а саме тепер громадяни, які постраждали внаслідок забезпечення діяльності УПА (постачали продукти, гроші, поширювали націоналістичні журнали, антирадянські листівки), й підвести цих громадян під розуміння учасника бойових дій УПА. Така зміна дозволить виплачувати цим громадянам доплату до пенсії в розмірі 1 тис. грн», - розповів в.о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

Слід нагадати, що з метою забезпечення цільового та раціонального використання бюджетних коштів, а також системн ... Читати далі »

Переглядів: 365 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

За січень–жовтень 2014р. підприємства, організації та населення області використали 3,0 млн.т палива в умовному обрахунку, що на 11,1% менше, ніж за відповідний період торік.

Про це йдеться в експрес-випуску Держстату Головного управління статистики у Львівській області

Зокрема, за січень–жовтень 2014р. спожито 141,7 тис.т бензину моторного, 283,4 тис.т газойлів, 883,9 тис.т вугілля кам’яного, 1485,5 млн.м куб природного газу.

Порівняно з відповідним періодом 2013р. використання газойлів скоротилось на 3,4%, вугілля кам’яного – на 8,9%, бензину моторного – на 10,2%, газу природного – на 13,3%; водночас зросло споживання мазутів топкових важких на 13,4% та нафти сирої, включаючи газовий конденсат – на 11,5%.

http://www.032.ua/
Переглядів: 347 | Додав: lviv | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)