Головна » 2014 » Листопад » 24 » Скільки заборгував Львів
13:52
Скільки заборгував Львів

Якщо декілька років тому боргові зобов’язання Львова були понад мільярд, то сьогодні це всього 560 мільйонів, повідомив «Погляду» депутат Львівської міської ради, голова постійної комісії з питань фінансів та планування бюджету Яромир Самагальський.

За його словами, загальний бюджет цього року виконується фактично на 100%, бюджет розвитку перевиконується на 118%.

«Такого у Львові не було за останні 15 років, аби ми виконували бюджет. Була правильна позиція не надувати бюджет додатковими цифрами, а жити на те, що заробимо», - коментує Яромир Самагальський.

За словами депутата, Львів закрив 90 мільйонів боргу за будівництво «Арени Львів». «Станом на перше листопада бюджетна заборгованість Львова становить 2,6 мільйона, а заборгованість комунальних підприємств – 560 мільйонів, за позиціями ЄБРР – за ремонт доріг вздовж трамвайних маршрутів №2 і №6, сихівський трамвай, реконструкцію теплоенерго», - розповів Яромир Самагальский.

При цьому у казначействі, зазначає голова бюджетної комісії, висить 12 мільйонів.

«Якщо декілька років тому боргові зобов’язання Львова були понад мільярда, то сьогодні маємо всього 560 мільйонів. Борги важкі, неприємні, наприклад 90 мільйонів на будівництво стадіону під 20% річних, ми повернули достроково і позбулись, погасили облігації».

Серйозною проблемою залишається небажання львівських підприємців працювати з бюджетом. «Ми втратили довіру підприємців до роботи з бюджетом. Вони виграють, наприклад, тендер на мільйон, вкладають кошти, а інфляція, валютні стрибки, з’їдають всі прибутки», - зазначає Яромир Самагальський.

Для львівських вояків АТО за бюджетні кошти закупили обладнання уже на три мільйони гривень. «На сьогодні з резервом на 3 мільйони закуплено обладнання для потреб воїнів АТО. Маємо багато звернень щодо звільнення від квартплати – це не гроші, які треба заплатити, це гроші, які не надійдуть у бюджет. 

Окрім того, у нас є програма боротьби з тероризмом, яка стосується співпраці з СБУ та програма профілактики боротьби зі злочинністю. СБУ ми виділили 200 тисяч на закупівлю радіостанцій, засобів зв’язку, ще 300 тисяч для міліції», – заявив Яромир Самагальський.

Переглядів: 384 | Додав: lviv | Теги: Новини Львова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]