Головна » 2014 » Листопад » 25

Учора, 24 листопада, перед входом до будинку Дрогобицької районної ради та районної державної адміністрації відбулася акція протесту працівників освіти району. Педагоги вимагали від районної влади виплату грошової винагороди за сумлінну працю у розмірі не менше 50% від посадових окладів, яку, згідно з чинним законодавством, вони повинні були отримати до Дня вчителя. 


Організатором акції виступила Дрогобицька районна організація профспілкових працівників освіти та науки України, головою якої є депутат районної ради Ольга Грицик. Після її виступу слово мали вчителі навчальних закладів району та представник обласної профспілки освітян. 

До толерантності та взаєморозуміння закликали учасників акції протесту заступник голови районної ради Роман Урбан та перший заступник голови райдержадміністрації Степан Рудницький. Заступник керівника фінансового управління Роман Настьошин та в.о. начальника відділу освіти Іван Стецко пояснили освітянам, що в районному б ... Читати далі »

Переглядів: 405 | Додав: lviv | Дата: 25.11.2014 | Коментарі (0)

Волонтери громадської ініціативи «Допоможи фронту» розповідають, що люди стали менше допомагати військовим. Проте вони своїх акцій не припиняють і продовжують щовівторка, четверга та суботи, із 17:00 до 19:00 збирати допомогу військовим, котрі на сході.

Усі, хто хоче долучитися, можуть у ці дні до пам'ятника Данилові Галицькому приносити теплі речі: шкарпетки, шапки, рукавиці, термобілизну. Окрім того, дуже потрібні ліхтарики, противірусні та протизастудні ліки, батарейки або ж акумулятори та цигарки.

«Також ми збираємо гроші, які використовуємо для покупки амуніції. Залежно від того, що просять самі солдати. В основному опікуємося 24-ю бригадою, 80-ю. Волонтери з усієї України якось акумулюють свої сили і допомагають», – додала волонтер Лілія Прусик.

http://zaxid.net/
Переглядів: 394 | Додав: lviv | Дата: 25.11.2014 | Коментарі (0)

У прес-службі облдержадміністрації повідомили у вівторок, що ротація третього батальйону територіальної оборони Львівщини «Воля» має бути завершена до 3 грудня цього року.

Третій батальйон територіальної оборони «Воля» (3 БТРО), який з липня перебуває в зоні бойових дій, нарешті повертається додому. «Ротація має бути завершена до 3 грудня цього року», – повідомили нам у прес-службі ОДА Львівської області.

У відомстві також зазначили, що всього з Львівської області мобілізували 7500 осіб. Зокрема, до 3 БТРО увійшло близько 800 мобілізованих.

Третій батальйон територіальної оборони «Воля» був сформований навесні цього року, в основному – з непрофесійних військових. За початковим задумом, його бійці повинні були охороняти стратегічні об'єкти на території Львівської області.

Близько двох місяців солдати «Волі» тренувалися на Яворівському полігоні, а 6 липня батальйон відправили в ... Читати далі »

Переглядів: 464 | Додав: lviv | Дата: 25.11.2014 | Коментарі (0)

Зустріч журналістів біля музею «Арсенал», виїзд на пр. Червоної Калини, 62-А, «Інтерсіті»


Участь візьмуть: Андрій Садовий, міський голова Львова, Шевкі Аджунер, директор ЄБРР в Україні, Олег Береза, директор ЛКП «Львівавтодор», Сергій Васільєв, директор ЛКП «Львівелектротранс», П’єр Ів Тесьє, керівник проекту Egis International, Туфан Ібас, представник підрядної компанії «Онур».

Після прес-конференції – виїзд на будівництво.

Акредитація журналістів обов’язкова, тел.: 297-59-04 (кінцевий термін – 16:00 год. 26 листопада)

http://zaxid.net/
Переглядів: 499 | Додав: lviv | Дата: 25.11.2014 | Коментарі (0)

Т. в. о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський підтримує видобуток сланцевого газу.

Про це він заявив сьогодні на зустрічі з представниками громадськості, щодо підсумків 100 днів його перебування на цій посаді.

Відповідаючи на питання про його ставлення до сланцевого газу, Турянський зазначив, що Львівщині потрібна диверсифікація джерел газу.

За його словами, Львівська область дуже енергоємна – вона споживає приблизно 1,9 млрд куб. м газу на рік, з них 1,1 млрд куб. м споживає населення.

«Тому нам сьогодні потрібно диверсифікувати постачання», – сказав Турянський.

http://zik.ua/
Переглядів: 422 | Додав: lviv | Дата: 25.11.2014 | Коментарі (0)

Напередодні гри групового етапу Ліги Чемпіонів між Шахтарем та Атлетіком з Більбао сталася низка ексцесів.

Про це повідомляє кореспондент Чемпіона у Львові

Невідомі молодики, у символіці ФК Шахтар провели серію пограбувань гостей, що приїхали із Іспанії.

Вже більше десятка людей звернулися із скаргами про крадіжку гаманців. Деяким навіть нанесені легкі тілесні ушкодження. Головною версією подій наразі – є провокація проти ФК Шахтар.

Вболівальники клубу, скоріш за все, до інцидентів відношення не мають.

 

http://www.champion.com.ua/
Переглядів: 392 | Додав: lviv | Дата: 25.11.2014 | Коментарі (0)

У Стрию за фактом спричинення тяжких тілесних ушкоджень 22-річному місцевому мешканцю працівники міліції розпочали досудове розслідування.

Про це 25 листопада повідомляє Стрийський МВ міліції.

Як повідомляється, близько 3-ї ночі 23 листопада до Стрийського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від медичних працівників про те, що каретою швидкої медичної допомоги до Стрийської центральної районної лікарні доставлено 22-річного місцевого мешканця з діагнозом «мозкова кома».

Як встановили працівники міліції, тілесні ушкодження молодий чоловік отримав під час бійки на одній з вулиць міста. Наразі відомо, що участь у сутичці брали 18-ти та 17-річний мешканці одного зі сіл Стрийського району та 17-річний мешканець міста Львова.

«Усі обставини та учасники вказаної події встановлюються. Проводяться слідчі дії, призначено судово-медичну експертизу», – повідомив начальник Стрийського міськвідділу міліції Василь Кулик.

... Читати далі »

Переглядів: 452 | Додав: lviv | Дата: 25.11.2014 | Коментарі (0)

Партія "Об'єднання "Самопоміч" пропонує учасникам майбутньої коаліції Верховної Ради 8-го скликання розглянути кандидатуру колишнього голови Державної служби з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, екс-радника міністра охорони здоров'я Володимира Курпіти на посаду міністра охорони здоров'я.

Про це сказала обрана парламентарієм Ганна Гопко в ефірі телеканалу ICTV, передає LB.ua.

"Наша партія готова рекомендувати на розгляд прем'єр-міністрові професійних людей з експертного середовища... Медична спільнота, 15 представників громадських організацій... обрали кандидатом пана Курпіту", - сказала вона.

Гопко наголосила, що Курпіта має досвід роботи в Міністерстві охорони здоров'я і не брав участі в корупційних схемах.

Крім того, за її словами, "Самопоміч" вважає, що уряд слід сформувати за результатами публічних дебатів кандидатів на міністерські посади та презентації ними своїх програм.

... Читати далі »
Переглядів: 375 | Додав: lviv | Дата: 25.11.2014 | Коментарі (0)

24 листопада о 17:28 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові по вул. Тракт Глинянський, 161 на третьому поверсі десятиповерхового житлового будинку.

Вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 4 кв.м.

Пожежу ліквідовано в складі 2-ох ланок газодимозахисної служби о 17:59, інформує прес-служба ГУ ДСНС у Львівській області.

Переглядів: 399 | Додав: lviv | Дата: 25.11.2014 | Коментарі (0)

Сьогодні, 25 листопада, о 21.45 год. на стадіоні «Арена Львів», в рамках проведення Ліги Чемпіонів УЄФА сезону 2014-2015 років, відбудеться футбольний матч між командами «Шахтар» (Україна) та «Атлетік» (Іспанія).

Очікується, що стадіон буде заповнений. Відтак, до арени курсуватимуть шатл-баси з пл. Є. Петрушевича та від кінотеатру ім. О. Довженка. Також буде продовжено до 01.00 год. ночі графік роботи громадського транспорту, який курсує у напрямку стадіону. Водіїв просять ввечері оминати вул Стрийську, аби не створювати заторів.

На час проведення матчу графік роботи громадського транспорту, а саме: маршрутних таксі № 3А; 10; 25; 40 та тролейбусів № 3; 20; 25 буде продовжено до 01.00 год.

Для комфорту мешканців та гостей міста, до стадіону будуть курсувати шатл-баси. Шатл-баси курсуватимуть з 18:30 год. до 21:30 год. з площі Є. Петрушевича та від к-т. ім. О. Довженка до Автовокзалу. Після завершення матчу з 23:30 год. до 01 ... Читати далі »

Переглядів: 391 | Додав: lviv | Дата: 25.11.2014 | Коментарі (0)

У Львові, на вул. Дорошенка у вівторок, 25 листопада, водій маршрутки №114 збив чоловіка, який переходив дорогу на пішохідному переході.

За інформацією ДАІ, автопригода трапилася о 13:10. Постраждалого забрала карета «швидкої допомоги». Які він отримав ушкодження і чи був госпіталізований наразі не вдалося з’ясувати.

Очевидці стверджують, що чоловік переходив дорогу на регульованому пішохідному переході на зелений сигнал світлофора. У той же час водій маршрутки повертав праворуч на зелену стрілку, яка дозволяє рух.

Відповідно до правил дорожнього руху, він мав би пропустити пішохода, але не зробив цього, через що й сталася ДТП.

На місце події викликали працівників ДАІ.

http://zaxid.net/
Переглядів: 386 | Додав: lviv | Дата: 25.11.2014 | Коментарі (0)

Працівники відділу карного розшуку Львівського міського управління міліції «за гарячими слідами» затримали двох зловмисників, на рахунку котрих 23 крадіжки з магазинів та офісів, повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

Правоохоронці затримали чоловіків невдовзі після крадіжки, скоєної ними у місті Городок у ніч на 21 листопада. Зловмисники проникли у один з магазинів і викрали майже три тисячі гривень, після чого втекли з місця скоєння злочину на автомобілі Мерседес, що належав одному з них. Проте, тієї ж ночі, їх затримали працівники міліції.
 
«Затримані – львів’яни. Одному з них, раніше судимому за крадіжки, 35 років, іншому, власнику Мерседеса – 29. Ми з’ясували, що ці чоловіки причетні ще до 23 крадіжок, з яких 16 скоєні у Львові та 7 – у області», – заступник начальника ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області – начальник кримінальної міліції, полковник міліції Павло Гарасим ... Читати далі »

Переглядів: 378 | Додав: lviv | Дата: 25.11.2014 | Коментарі (0)

З Львівщини було мобілізовано 7 тис. осіб. Про це сьогодні, 25 листопада, під час зустрічі з громадськістю з нагоди 100 днів свого перебування на посаді розповів т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський.

“Відповідно до указів президента, проведено три черги мобілізації. Більше 7 тис. осіб було мобілізовано з Львівщини та більше 300 одиниць техніки”, – сказав він.
 
Також, за словами Турянського, ротація бійців Третього батальйону батальйону територіальної оборони, яка дуже цікавить рідних військових, відбудеться до 3 грудня. Як зазначив Турянський, 3 млн 700 тис. грн з області було передано на потреби АТО.
 
Він зазначив, що 6 поранених отримали сучасні протези. За підтримки волонтерів 10 бійців лікується за кордоном, готуються відправити на лікування ще 4 поранених.

Переглядів: 375 | Додав: lviv | Дата: 25.11.2014 | Коментарі (0)

На Львівщині виконують ремонтні роботи на найбільш проблемних ділянках дороги. Проведено робіт на 18 млн грн за кошти фірм. Про це сьогодні, 25 листопада, під час зустрічі з громадськістю повідомив т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський.
Він також сказав, що дороги місцевого значеня ремонтують за рахунок місцевих бюджетів.

Турянський додав, що вже освоєно 7 млн грн на дорогу Львів-Тернопіль, 8 млн грн на дорогу Ковель-Червоноград, ведуться роботи на дорозі Західний об'їзд Львова.

http://galinfo.com.ua/
Переглядів: 401 | Додав: lviv | Дата: 25.11.2014 | Коментарі (0)

"Ми ходили шукали квартиру одному знайомому з Луганська. Шукали тижнів два чи три, люди відкривали паспорт, дивилися прописку і закривали. З 10 власників лише один погодився дати в оренду йому квартиру", - додав Олег Коляса.
"Причому дуже дурну славу роблять маклери. Вони «наганяють» ціну на квартири, намагаються подорожче її продати, мовляв, ви нічого дешевшого не знайдете. Піднімають за оренду плату і наживаються самі. Оренда двокімнатної квартири зараз коштує 2500 – 3000 грн. Це людині треба заплатити 5000 одразу, щоб розрахуватися з маклером. Звідки такі гроші можна взяти?", - додав Олег Коляса. 
Нагадаємо, в інтерв'ю tvoemisto.tv Олег Коляса розповів, що у Львові до кримських татар ставляться добре, до східняків - погано.  
- See more at: http://tvoemisto.tv/

Переглядів: 383 | Додав: lviv | Дата: 25.11.2014 | Коментарі (0)

Прокуратурою Яворівського району подано до господарського суду Львівської області позовну заяву про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки площею 5 га, яка, відповідно до Земельного кодексу України, належить до особливо цінних земель.

Про це повідомив сьогодні, 25 листопада, власкорові IA ZIK прокурор Яворівського району Львівської області, радник юстиції Роман Шльома.

«Підставою для звернення прокуратури району з позовною заявою стали факти порушень вимог земельного законодавства орендодавцями під час вилучення зазначеної земельної ділянки в одного з державних підприємств Яворівського району та передачі її в оренду на 49 років фізичній особі-підприємцю.

Розгляд цієї позовної заяви перебуває на контролі прокуратури Яворівського району», – інформує IA ZIK прокурор Яворівського району.

Переглядів: 375 | Додав: lviv | Дата: 25.11.2014 | Коментарі (0)

«Стадіон «Арена Львів» став одним із номінантів на перемогу в Міжнародному архітектурному конкурсі на кращий реалізований проект «Дім-2014» – Кришталева цегла, організованому Польським житловим товариством у м. Люблін. Про це повідомили в ЛМР.
Конкурс охоплює десять регіонів у Польщі, Україні та Білорусії і є найбільшим міжнародним оглядом архітектурних та інженерних досягнень будівництва у Східній Європі. Предметом Конкурсу є житлові і житлово-побутові будівлі, будинки колективного проживання, житлові комплекси, приміщення широкого використання, історичні та адміністративні об’єкти, побудовані в період з 01.2012 року до вересня 2014 року.
21 листопада стадіон оглянула конкурсна комісія на чолі з Головою правління Польського житлового товариства м. Люблін Казимиром Видусевичем та Головним архітектором Львівської області Володимиром Лавріном.
«Арена Львів» – це сучасна комфортна спортивна споруда з розвинен ... Читати далі »

Переглядів: 370 | Додав: lviv | Дата: 25.11.2014 | Коментарі (0)

24 листопада о 11:10 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу у Львові на вулиці Музики, 8 у цегляному двоповерховому житловому будинку. 

Вогнем знищено обшивку стін та стелі на площі у 50 кв. м. та пошкоджено речі домашнього вжитку на площі 40 кв. м., інформує прес-служба ДСНС України у Львівській області.

Пожежники ліквідували займання о 11:28.

Переглядів: 416 | Додав: lviv | Дата: 25.11.2014 | Коментарі (0)