Головна » 2014 » Листопад » 24 » На Львівщині розпочалася друга хвиля одноразової матеріальної допомоги для переселенців
13:20
На Львівщині розпочалася друга хвиля одноразової матеріальної допомоги для переселенців

На Львівщині розпочався другий етап виплати одноразової матеріальної допомоги вимушеним переселенцям з Криму та Сходу за кошти управління Верховного комісара ООН у справах біженців.
Про це повідомив у коментарі «Вголосу» начальник відділу житлових субсидій, соціальних виплат і допомог департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Василь Гельбич.
«Цього разу одноразову матеріальну допомогу зможуть отримати багатодітні сім’ї, які мають трьох та більше дітей віком до 18 років, одинокі матері або батьки з дітьми, інваліди всіх категорій та груп, а також розлучені матері або батьки», – пояснив чиновник.
Розмір одноразової матеріальної допомоги залежить від кількості членів сім’ї й коливається від 3 тис. грн до 7,5 тис. грн.
Щоб отримати матеріальну допомогу, необхідно звернутися до органів соціального захисту за місцем проживання до 15:00 25 листопада.
«Це важливо, оскільки на підставі цих списків формуватимуть потребу в коштах на зазначену виплату», – сказав Василь Гельбич і додав, що аналогічні проекти, крім Львівщини, здійснюють на Харківщині, Закарпатті та Запоріжжі.
Нагадаємо, першу допомогу за кошти управління Верховного комісара ООН у справах біженців було надано влітку.
Тоді кошти отримали 199 сімей з числа вимушених переселенців. Загальна сума допомоги становила понад 1 млн грн.
Підтримка вимушених переселенців стала можливою завдяки співпраці та ініціативи УВКБ ООН, ГО «Кримська хвиля» та департаменту соціального захисту Львівської ОДА.

Переглядів: 351 | Додав: lviv | Теги: суспільство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]