Головна » 2014 » Листопад » 23

Відомий саксофоніст стригтиме львів'ян під Адольфа Сакса

 

Арам Караков згадає іншу свою професію і попрацює перукарем, одночасно граючи на музичному інструменті. «Під Сакса» Арам підстриже відомих львів'ян, які зовні схожі на винахідника саксофона.

Перукарсько-музичний перформанс відбудеться на першому п ... Читати далі »

Переглядів: 440 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

На львівській пам’ятці архітектури вхід до будинку зробили... через вікно. Такий дозвіл бізнесмени отримали від чиновників Міністерства культури та туризму й Держархбудінспекції, заявив міський голова Андрій Садовий.

Старовинний будинок розташований в історичній частині міста, неподалік міської ратуші. За вікову історію пережив австрійську, польську, німецьку та радянську влади. І ні в кого рука не піднялася, щоб споганити окрасу Львова.

Будівля знаходилася в обласній комунальній власності. Частину її продали у приватні руки, після чого почали з’являтися дивні прибудови. Спочатку у переході Кривої Липи прилаштували бетонні майданчики, а на них дивні споруди. Гро ... Читати далі »

Переглядів: 438 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

Злодійство грошей з банківських карт - поширений вид шахрайства в усіх країнах світу. Україна - не виняток: незважаючи на всі застереження і поради, наші співвітчизники все частіше стикаються з незаконним списанням грошей з банківських карт, а шахраї все частіше домагаються свого. Для своїх цілей кіберзлочинці використовують шкідливе програмне забезпечення і банківські троянські програми. Антивірусна лабораторія провела дослідження поширеності даного виду загроз і склала карту «проживання» банківських троянців в областях України.

Третина всіх банківських троянців була виявлена в Києві, який став абсолютним лідером серед всіх міст України. Більш того, в Києві було виявлено більше банківських троянців, ніж у всіх областях західної України разом узятих.

Основний удар кібершахраїв був націлений на користувачів економічно розвинутих областей: Львівської (8,2%), Київській (6,2%), Дніпропетровській (5,7%), Одеській і Запорізькій (по 5,3%), пише ain.ua.

В ... Читати далі »

Переглядів: 385 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

Львівська область за 9 місяців 2014 скоротила експорт продукції в Росію на 9,5%.

... Читати далі »

Переглядів: 413 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

Під час артилерійського обстрілу села Піски Донецької області загинув боєць батальйону «ОУН» Андрій Юрга, позивний «Давид». Про це у неділю, 23 листопада, повідомив заступник командира батальйону «ОУН» Борис Гуменюк на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні вночі, внаслідок артилерійського обстрілу села Піски, загинув боєць батальйону «ОУН», Андрій Юрга, позивний «Давид». Андрієві було 50 років, він львів’янин», – повідомив заступник комбата.

Згодом Гуменюк додав: «Так дивно додавати в друзі людину, якої вже нема...Андрій надсилав мені запит дружби, але я чомусь це прогавив. А сьогодні він загинув. В Пісках. На нашому старому штабі. Пряме попадання снаряду. Почали шукати його фото. І ось він тут, на ФБ, серед нас. Приймаю його запит дружби і почуваюся так, наче обнімаю ангела. Дивно якось так...».

Нагадаємо, за минулу добу Україна втратила під час обстрілів чотирьох ... Читати далі »

Переглядів: 443 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

Громадські активісти та мешканці Львова під час громадських слухань 21 листопада так і не дійшли до спільної думки, як має виглядати площа Святого Юра у Львові. Врешті кожна із сторін запропонувала своє бачення, яке відповідно до порядку слухань згодом має бути розглянуте в управлінні архітектури Львівської міськради.

Відповідно до прийнятої львівськими депутатами 18 вересня ухвали, пам’ятник митрополиту Андрею Шептицькому має бути споруджений на місці сучасного скверу на пл. Св. Юра, а між пам’ятником та собором повинна бути облаштована площа. А от дорогу, відповідно до цієї ухвали, мають перенести ближче до корпусів політехніки.

Однак за словами головного архітектора детального плану території Юрія Криворучка, реалізувати проект не зовсім можливо.

«У детальному плані ми зберегли вулицю на тому місці, де вона зараз. Насамперед тому, що згідно з законодавством ми не можемо змінити цільове призначення рекреаційних земель, територія знаходитьс ... Читати далі »

Переглядів: 404 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

5 грудня у Львові відбудеться унікальний захід, присвячений питанням електронної комерції.

Цикл семінарів «Формула сайту» - спеціалізовані безкоштовні семінари, що проводяться по всій Україні з метою роз’яснення секретів створення інтернет-магазинів, а також їх подальшого успішного просування та особливостей розвитку.

З доповідями виступлять експерти компаній kniga.biz.ua, Яндекс.Україна, AD|LABS-Україна, Netpeak,  eSputnik, TriggMine Inc., Sim Networks, DSk@, Медіа Сервіс та 1С-Бітрікс.

Участь у семінарі безкоштовна, але необхідна реєстрація на сайті заходу.

Детальна інформація і програма

Організатори семінару – компанії «1С-Бітрікс» та «Медіа Сервіс»

У програмі семінару:

Створення зручного та функціонального інтернет-магазину.
Дизайн та юзабіліті сайту: вплив на продажі і способи вдосконалення.
Ваш магазин та 1С:Підприємство 8 - інтеграція без болю.
Мобіль ... Читати далі »

Переглядів: 408 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

Повідомлення про пожежу, що сталася в селі Маяк Золочівського району, надійшло рятувальникам вчора о 23:48. Горів житловий будинок на вулиці Овочівників, 5
До місця виклику виїхало районне пожежно-рятувальний підрозділ МНС. На момент його прибуття - будинок був повністю охоплений вогнем. Під час ліквідації пожежі рятувальники знайшли під обгорілими уламками будівлі господаря будинку - чоловіка 1959 року народження.

Як повідомляє прес-служба обласного МНС , о 03:10 пожежу ліквідували. Його причину з'ясовують фахівці

Переглядів: 417 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

У ніч з 22 на 23 листопада у Львівській області трапилось дві пожежі, внаслідок яких були пошкоджені господарські будівлі. Про це повідомило Головне управління ДСНС у Львівській області.

О 00:43 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яній господарській будівлі в м. Великі Мости Сокальського району. Завдяки оперативним діям рятувальники врятували два житлових будинки. Пожежу ліквідували о 02:42. Вогнем знищено господарську будівлю, 10 т сіна, 5 т соломи та господарський інвентар.

Друге повідомлення про пожежу в дерев’яній господарській будівлі в смт Славське Сколівського району до рятувальників надійшло о 04:10. Пожежу ліквідували о 05.22. Вогнем знищено мотоцикл та скутер, пошкоджено стіну на площі 9 кв.м. Також рятувальники попередили займання двох житлових будинків, які знаходились поруч.

Причини виникнення пожеж та сума завданих збитків встановлюється.

Переглядів: 408 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

Депутати Львівської міськради надали згоду на прийняття у власність територіальної громади міста трьох військових містечок та одної будівлі.

За це рішення на сесії 20 листопада проголосували 57 депутатів.

Згідно з ухвалою, у власність громади перейде військове містечко №1 на вулиці Княгині Ольги, 1-5, будівля №2 військмістечка №384 на вулиці Симоненка, 10, військові містечка №7 на вулиці Ярослава Мудрого та на вулиці Авіаційній.

Переглядів: 362 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

У м.Нітрі (Словаччина) 15-16 листопада 2014р. пройшли традиційні, вже двадцяті, міжнародні змагання «Олімпійські надії» зі стрільби з пневматичної зброї, участь у яких у складі збірної команди України взяла група учнів і студентів Львівського училища фізичної культури.

У перший день молоді стрільці з 8 європейських країн (Болгарії, Італії, Росії, Сербії, Словаччини, Чехії, Угорщини і України) змагалися за призи Міського голови Нітри. Змагання проходили у трьох вікових категоріях: юніори (вік до 20р.), кадети (до 18р.) та юнаки (до 16р.).

Серед наймолодших переможцем змагань став учень 10 класу училища Андрій Злонкевич. Андрій з результатом 406,9 очка переміг у стрільбі з пневматичної гвинтівки. ОднокласникАндрія Олег Замико показав четвертий результат – 397,5 очка. У командній першості хлопці також найкращі – вони майже на 18 очків випередили господарів.

У стрільбі з пістолета ІІ місце посіла ще одна десятикласницяАльона Шевченко. Пере ... Читати далі »

Переглядів: 426 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

Ярмарок рекреаційного туризму, який пройшов 5—6 листопада у Львівському палаці мистецтв, став однією з яскравих туристичних подій у місті Лева. А проводиться він задля популяризації природничого й культурного потенціалу українсько-польського прикордоння, налагодження співпраці між представниками польської та української туристичної індустрії.

... Читати далі »

Переглядів: 365 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

За фактом крадіжки працівники міліції відкрили кримінальні провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України.


Про крадіжку одягу, косметики та окулярів повідомив 33-річний працівник торгового центру.За словами правоохоронців, до крадіжки на суму понад 1000 гривень, причетна іноземка. 33-річна жінка приїхала на Львівщину як туристка.

Переглядів: 378 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

рамвай, тролейбус чи автобус? Працівники Головного управління статистики у Львівській області проаналізували, якими видами транспорту найбільше користувалися львів'яни з січня по жовтень 2014 року.

Як йдеться в експрес-випуску Держстату Головного управління статистики у Львівській області,  залізничним транспортом у січні–жовтні 2014р. скористалось 24,8 млн. пасажирів, що на 2,9% менше, ніж у січні–жовтні 2013р.

Послугами автомобільного транспорту, з урахуванням перевезень, виконаних фізичними особами-підприємцями, у січні–жовтні 2014р.  скористалися 142,1 млн. пасажирів.

Електротранспортом області перевезено 62,3 млн. пасажирів. Зокрема тролейбусами перевезено 21,6 млн. осіб, трамваями – 40,7 млн. осіб.

У січні–жовтні 2014р. послугами пасажирського транспорту скористалися 229,2 млн. пасажирів, виконано пасажирооборот в обсязі 4,8 млрд.пас.км, що становило відповідно 108,2% та 95,3% від обсягів січня–ж ... Читати далі »

Переглядів: 364 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

Рост курса доллара неизбежно сказался на стоимости одежды и обуви в украинских магазинах. По оценкам аналитиков рынка, за последние 2 месяца цены поднялись у 80-90% ассортиментного ряда этой группы товаров. В то же время их ценники увеличились минимум на 10-15%, максимум – на 40%, а иногда и более. И все это происходит на фоне снижения покупательской способности большей части населения. В результате ритейлеры констатируют устойчивую тенденцию в этом сегменте бизнеса: снижение расходов на покупку одежды и обуви среди украинцев, и возрастающую популярность покупок этих товаров через Интернет. Об этом IT E ... Читати далі »

Переглядів: 379 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

Громадські організації, зокрема БФ «Пацієнти», яку очолює Д. Шерембей та ГО «ЛЖВ (люди, що живуть з ВІЛ / СНІД) 21 листопада на прес-конференції в кризовому медіа-центрі імітували процес виборів Міністра охорони здоров'я, повідомляють ЗМІ.

Громадські діячі оголосили про те, що мають трьох кандидатів, серед яких на сам захід прибув лише один - В. Курпіта. Інші двоє - О. Богомолець та нинішній в.о. міністра охорони здоров'я В. Лазоришинець - не були присутні на так званих виборах, що власне свідчить лише про те, що профанація кишенькових організацій на тему «вибори міністра» не має нічого спільного з професійною дискусією.

Те, що Шерембей і «ЛЖВ», яких просто можна назвати «люди з ВІЛ» лобіюють кандидатуру Курпіти на посаду міністра було зрозуміло з перших хвилин «виборів».

Користуючись відсутністю В. Лазоришинця та О. Богомолець, «виборці» спробували облити їх брудом.

... Читати далі »

Переглядів: 362 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

У Міністерстві освіти і науки відбувся круглий стіл “Стратегія розвитку загальної середньої освіти України на період 2012-2025 років” за участю членів Громадської ради при МОН, вчителів та директорів шкіл країни, представників управлінь освітою місцевих органів влади, громадських об’єднань. Про це повідомляє прес-служба МОН.

Під час заходу експерт Альянсу Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні, член робочої групи розробників стратегії розвитку загальної середньої освіти України Володимир Ковтунець наголосив на її важливості, тому що у майбутньому документ буде враховано фахівцями під час підготовки базового закону “Про освіту”.

За словами експерта, ще до прийняття закону “Про освіту” також необхідно здійснювати реформаторські кроки. Серед частини освітян є порозуміння того, що державна підсумкова атестація має проходити у формі зовнішнього незалежного оцінювання і експерименту – порогового бар’єру &ldq ... Читати далі »

Переглядів: 404 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

"К величайшему сожалению, в дни войны Украина практически не уделяет внимания вопросам охраны окружающей среды. Вместе с тем именно экологические последствия станут наиболее длительными во времени и потребуют наибольших усилий для их ликвидации в будущем, - заявила исполнительный директор МБО "Экология-Право-Человек" Елена Кравченко. - Во время международного симпозиума "Права человека и окружающей среды в новой Украине: в честь профессора Светланы Кравченко", состоявшегося 21 сентября во Львове, юристы из 13 стран призвали юристов-экологов со всего мира сделать все возможное, чтобы остановить российскую агрессию в Украине".

"Мы понимаем, что в некоторых странах, включая Россию, в условиях ограничения свободы слова и прав человека юристы-экологи, выступающие против такой агрессии, подвергаются большому риску. Однако мы надеемся на солидарность с юристами-экологами в этом регионе и во всем мире в деле утверждения идей мира и взаимного уважен ... Читати далі »

Переглядів: 348 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

Нещодавно сайт Movehub оновив карту світу - проілюстрував рівень щастя в кожній країні.

Для цього у Movehub використали останні дані Happy Planet Index (HPI) – показника індексу щастя на планеті, пише ТСН з посиланням на The Daily Mail.

Нова карта зі 151 країни демонструє, яка частина земної кулі дарує своїм жителям довге та щасливе життя у рамках екологічних норм планети. Враховувалося, наскільки довге, щасливе, стабільне та нешкідливе для оточуючого середовища життя мають громадяни кожної країни. Дослідники напряму запитували у громадян їхню думку стосовно добробуту у власній країні.

Найщасливішою країною у світі виявилася маленька країна Центральної Америки – Коста-Рика. Рівень індексу щастя у цій країні найвищий – 64.4. Зазначимо, що Україна увійшла у сотню найщасливіших країн, зайнявши 100-те місце, із індексом щастя 37,6. За загальним рівнем життя Україна на 82 місці (5,1), за довготривалістю життя на 100-му, а за рівнем "екологіч ... Читати далі »

Переглядів: 368 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

Суспільство у РФ не реагує на «вантаж 200» з російських солдат, який надходить до них з Донбасу, адже воно просто запрограмоване виправдати вчинки свого президента.

Такою думкою поділився народний депутат від «Cамопомочі» Павло Кишкар, розповідає новину Преса України.

 «Російське суспільство запрограмоване виправдовувати будь-який крок президента Володимира Путіна. Вони до останнього, допоки вантаж двісті не уде в їхній сім’ї, будуть його виправдовувати», – сказав він.

Він більш ніж переконаний, що Україні необхідно надавати необхідну інформацію російському суспільству через інтернет – канали, супутникові канали зв’язку, а також за допомогою роботи з російською діаспорою в світі.

 «Але це мусить бути системна робота з громадянами Російської Федерації», – наголосив Кишкар.

Він зажурений, що Україна не робить жодних кроків для того, щоб зробити росіян свідомі ... Читати далі »

Переглядів: 371 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

Світовий банк очікує деякого поліпшення економічної ситуації в Україні в IV кварталі і за підсумками року, але пропонує новому уряду якомога швидше розпочати реалізацію плану економічних реформ.
Про це повідомляє NewsOboz.org з посиланням на директора СБ у справах Білорусі, Молдови та України Чімяо Фана.
«За підсумками року ми очікуємо, що економіка України покаже наскільки кращими є результати. ВВП протягом трьох кварталів 2014 року падав, але не так драматично, як ми думали. У середньому падіння склало 3,6%. Економісти чекали, що падіння буде більшим, - сказав Фан. - За підсумками року падіння буде також значним, але не настільки, як очікували раніше. Ми прогнозували 8% (за підсумками року - ред.), але, ймовірно, цифра виявиться меншою», - цитує директора веб-видання.
Читайте також: Економіка України може просісти на 7% за підсумками року
При цьому Фан підкреслив, що уряд повинен якомога швидше почати реалізацію плану економічних реформ, щоб збе ... Читати далі »

Переглядів: 405 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

У Львові на перехресті вулиць Хуторівка-Демнянська на нерегульованому пішохідному переході водій легкового автомобіля скоїв наїзд на жінку-пішохода. Потерпілу госпіталізували. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Дорожньо-транспортна пригода трапилась 18 листопада о 19:00 год. Потерпіла, 59-річна львів’янка від отриманих травм померла у 8-й міській клінічній лікарні Львова.

Причина ДТП з’ясовується. Зараз проводиться дослідча перевірка. 

У мерії Львова закликають водіїв бути пильними на дорогах та неухильно дотримуватись правил дорожнього руху, аби попередити трагічні наслідки. 

http://portal.lviv.ua/
Переглядів: 394 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

У Червонограді працівники міліції встановили особу чоловіка, котрий погрожував вбити своїх сусідів.

Про це 10 листопада передає ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

Як зазначається у повідомленні, до Червоноградського міського відділу міліції надійшло повідомлення від 33-річної місцевої жительки про те, що в під’їзді будинку біля її квартири невідомий чоловік погрожував їй вбивством та фізичною розправою.

Проведеними заходами правоохоронці встановили, що погрожував жінці її 62-річний сусід. Як з’ясувалось, чоловік вже неодноразово залякував своїх сусідів.

Дані щодо цього факту внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 129 КК України (погроза вбивством).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років.

Триває досудове розслідування.

... Читати далі »
Переглядів: 460 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

«Карпати» (Львів) – «Шахтар» (Донецьк) – 0:2 (0:2) 

Голи: 0:1 Тейшейра (10), 0:2 Адріано (22)

«Карпати»: Мисак, Мірошніченко (Кожанов, 46), Пластун, Балажіц, Костевич, Гітченко, Чачуа (Карноза, 62), Голодюк (к), Худоб'як, Ксьонз, Сергійчук (Пучковський, 46)

Запасні: Підківка, Кльоц, Мартинюк, Страшкевич

В. о. головного тренера: Ігор Йовічевіч

«Шахтар»: Пятов, Срна (к), Ордець, Ракицький, Шевчук, Степаненко, Фред (Ілсіньо, 76), Марлос, Тейшейра, Бернард (Дентіньо, 62), Адріано (Гладкий, 62)
   
Запасні: Каніболоцький, Кучер, Ісмаїлі, Тайсон

Головний тренер: Мірча Луческу

Попередження: Сергійчук (45+1), Бернард (45+2), Кожанов (55), Балажіц (57), Ілсіньо (78) ... Читати далі »

Переглядів: 378 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

ТЦ "Роксолана" запрошує

Наші маленькі відвідувачі навчатимуться виготовляти "Осінні букети" з цукерок.

23 листопада 2014, з 14.00 до 16.00, пл. Соборна, 14 Телефон для довідок: +38067 600 60 75

Переглядів: 425 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

Усі працівники Головного управління державної фіскальної служби у Львівській області. Згідно з результатами 212 службових перевірок, які були організовані та здійсненні управлінням внутрішньої безпеки ГУ Міндоходів,12 працівників органів доходів і зборів звільнили. З них п’ятеро – митники. 190 осіб (з них - 17 митників) притягнули до дисциплінарної відповідальності. До того ж розпочато 24 кримінальні провадження за вчинення злочинів.

http://press-centr.com/ua
Переглядів: 367 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)

Управління охорони історичної спадщини Львівської міської ради через суд вимагатиме від власника земельної ділянки на вул. Пісковій, 13 у Львові відновити будинок, який було зруйнувано. Про це ZAXID.NET розповів юрист-консульт управління охорони історичної спадщини ЛМР Олег Хандин. Роботи на об’єкті за адресою вул. Піскова, 13 виявили влітку цього року. Управління охорони історичної спадщини міськради охарактеризувало їх як самовільні, оскільки у власника не було документів на демонтаж будинку. «Цей будинок є нещодавно виявленим об’єктом культурної спадщини. Спочатку ми подали позов до суду щодо відновлення будинку. Суд наклав на будинок арешт та заборонив проводити будь-які роботи на об’єкті, що можуть призвести до його руйнування та знищення», – розповів Олег Хандин. Однак забудовник, який планує звести там багатоквартирний будинок, всупереч судовому рішенню продовжував роботи та врешті майже повністю знищив будинок. Зараз за адресою вул. Піскова, 13 залишились лише фрагменти перш ... Читати далі »
Переглядів: 568 | Додав: lviv | Дата: 23.11.2014 | Коментарі (0)