Головна » 2014 » Листопад » 24 » Про що цього року писали на Twitter львів’яни
13:45
Про що цього року писали на Twitter львів’яни

Із липня 2013 року до липня 2014 року кількість Twitter-акаунтів і у Львівській області, і в Україні загалом зросла, а їхня активність збільшилася. Найімовірніше, це пов'язано з Євромайданом та подіями на Сході. У Львівській області кількість акаунтів за рік збільшилась у 2,4 раза — з 13 тис. до 31 тис., причому 4,5 тис. нових акаунтів з’явилися у липні 2014 року. Зараз область — сьома в Україні за кількістю акаунтів у цій соцмережі. Про що пишуть мешканці Львова і області у своїх мікроблогах на Twitter? 

За даними пошуку у блогах Яндекса, у січні та липні 2014 року в українському Twitter двічі відбувалося різке збільшення кількості користувачів. Перший раз був, очевидно, пов'язаний із Євромайданом. Другий – із авіакатастрофою у Донецькій області. Половина усіх реєстрацій протягом липня 2014 року припала на день падіння «Боїнга» та наступний.
Спочатку Євромайдан не суттєво вплинув на активність користувачів зі Львова. Натомість у лютому цього року кількість опублікованих повідомлень різко зросла: середня кількість твітів в області на день порівняно з листопадом збільшилася у 2,7 раза — з 3,6 тис. до 9,5 тис. А найактивнішим за кількістю публікацій на день став липень. За 17 і 18 липня — два дні із найбільшою кількістю твітів — в українських акаунтах з'явився майже мільйон повідомлень, причому близько 46 тисяч із них — зі Львова та області.
Найпоширенішим хештегом від початку Євромайдану до кінця липня 2014 року в українському Твіттері залишався #євромайдан. Якщо підсумувати усі згадування хештегів із різними варіантами написання слова «Євромайдан» українською, російською та англійською мовами (#євромайдан, #евромайдан, #euromaidan тощо), то з листопада 2013-го до липня 2014 року у Львові та області їх ужили понад 54 тисячі разів, а загалом в країні — понад 700 тисяч разів.

 

Переглядів: 368 | Додав: lviv | Теги: Новини Львова, технології, євромайдан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]