Головна » 2014 » Листопад » 23 » Україна обійшла Росію у рейтингу найщасливіших країн
15:50
Україна обійшла Росію у рейтингу найщасливіших країн

Нещодавно сайт Movehub оновив карту світу - проілюстрував рівень щастя в кожній країні.

Для цього у Movehub використали останні дані Happy Planet Index (HPI) – показника індексу щастя на планеті, пише ТСН з посиланням на The Daily Mail.

Нова карта зі 151 країни демонструє, яка частина земної кулі дарує своїм жителям довге та щасливе життя у рамках екологічних норм планети. Враховувалося, наскільки довге, щасливе, стабільне та нешкідливе для оточуючого середовища життя мають громадяни кожної країни. Дослідники напряму запитували у громадян їхню думку стосовно добробуту у власній країні.

Найщасливішою країною у світі виявилася маленька країна Центральної Америки – Коста-Рика. Рівень індексу щастя у цій країні найвищий – 64.4. Зазначимо, що Україна увійшла у сотню найщасливіших країн, зайнявши 100-те місце, із індексом щастя 37,6. За загальним рівнем життя Україна на 82 місці (5,1), за довготривалістю життя на 100-му, а за рівнем "екологічного відбитку" на планеті на 95 місці.

Водночас Росія виявилася на 122 місці із індексом щастя 34,5.

Опитуваних просили уявити сходи, де 10 сходинка – це найліпший рівень життя, а нульова – найнижчий із можливих. Завданням респондентів було поставити себе на якусь зі сходинок. Одною зі складових щастя людини HPI вважають і довготривалість життя. Для дослідження агентство використало дані за 2011 рік, зібрані UNDP Human Development Report. Важливим фактором у визначенні рівня щастя у країні був "екологічний відбиток" кожної країни, тобто, рівень споживання державою природних ресурсів.

У карті також не приймалися до уваги внутрішні показники нерівності та проблем у питанні прав людини кожної країни. Тому такі країни як Сирія, Ірак та Саудівська Аравія виявилися так високо.

http://www.kreschatic.kiev.ua/
Переглядів: 369 | Додав: lviv | Теги: суспільство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]