Головна » 2014 » Листопад » 23 » З ВІКНА ВИРУБАЛИ ДВЕРІ
18:03
З ВІКНА ВИРУБАЛИ ДВЕРІ

На львівській пам’ятці архітектури вхід до будинку зробили... через вікно. Такий дозвіл бізнесмени отримали від чиновників Міністерства культури та туризму й Держархбудінспекції, заявив міський голова Андрій Садовий.

Старовинний будинок розташований в історичній частині міста, неподалік міської ратуші. За вікову історію пережив австрійську, польську, німецьку та радянську влади. І ні в кого рука не піднялася, щоб споганити окрасу Львова.

Будівля знаходилася в обласній комунальній власності. Частину її продали у приватні руки, після чого почали з’являтися дивні прибудови. Спочатку у переході Кривої Липи прилаштували бетонні майданчики, а на них дивні споруди. Громадськість проковтнула. На центральній вулиці вирубали нові двері. Роботи виконували у вихідні, щоб ніхто не втручався. Городяни викликали міліцію, і будівельники втекли. Згодом вони все-таки знищили фасад будівлі.

«Трагічна ситуація. За дозволами звертаються саме у Київ. Добро отримали від Мінкультури, а документацію на будівельні роботи підписано у Держархбудінспекції України. Це виходить за межі здорового глузду. Ми звертаємось у відповідні інстанції з цього приводу, бо дуже соромно, коли іменем держави Україна ті чи інші відомства, враховуючи, що повноваження у місцевих органів влади забрали, влаштували корупційні ліфти і нищать наші пам’ятки архітектури», — заявив Андрій Садовий.

Як розповіла начальник управління охорони історичного середовища міськради Лілія Онищенко, власником цього приміщення є ФОП Мартинишин Н. В. За матеріалами попередньої перевірки з’ясувалося: він приховав інформацію про те, що будинок є пам’яткою архітектури. Тепер почнеться тривала судова процедура, бо іншого способу повернути будинку первісний вигляд нема.

http://www.golos.com.ua/
Переглядів: 439 | Додав: lviv | Теги: Новини Львова, Новини Львівщини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]