Головна » 2014 » Листопад » 23 » ЛЬВІВ ДІЗНАВСЯ ПРО ВСЕ, ЩО МОЖЕ "СИНЕВИР"
17:01
ЛЬВІВ ДІЗНАВСЯ ПРО ВСЕ, ЩО МОЖЕ "СИНЕВИР"

Ярмарок рекреаційного туризму, який пройшов 5—6 листопада у Львівському палаці мистецтв, став однією з яскравих туристичних подій у місті Лева. А проводиться він задля популяризації природничого й культурного потенціалу українсько-польського прикордоння, налагодження співпраці між представниками польської та української туристичної індустрії.

Закарпатську, Львівську та Івано-Франківську області України на ярмарку представили 30 експонентів, а Підкарпатське воєводство Польщі – 15.Національний природний парк «Синевир» також презентував свої історико-культурні та природні туристичні ресурси — букові праліси, озеро Синевир, Центр реабілітації бурих ведмедів, Музей лісу і сплаву. А ще — село десяти музеїв Колочава, яке розташоване в межах Національного парку. За останні роки воно впевнено завойовує провідне місце на туристичній мапі Закарпаття, а його популярність серед туристів зростає у геометричній прогресії.♦ Синевирці яскраво представили свій край у місті Лева.Ажіотаж серед відвідувачів та учасників ярмарку викликав майстер-клас із приготування овечого сиру та вурди, який провів колочавський вівчар Іван Мацола. 

 
На очах у здивованих глядачів він «закляґав» сир, а через кілька годин витягнув з металевого котла білосніжний будз. Опісля вівчар також зварив вурду.Частували справжніми сиром, вурдою та жентицею (сироваткою) всіх охочих. До речі, саме мелодія колочавської трембіти у виконанні Івана Мацоли відкрила міжнародний ярмарок.За словами організаторів, на українсько-польському прикордонні з огляду на природно-кліматичні умови є багато привабливих туристичних об’єктів, проте існуючі історичні, культурні та природні цінності регіону недостатньо використовуються в туристичних цілях. Відтак одним із шляхів розвитку тут туризму є промоція цікавих туристичних продуктів. А зростаючий інтерес до наших туристичних перлин сприятиме кращому і більш повному використанню регіонального потенціалу. Це приведе до збільшення доходів суб’єктів туризму і тим самим сприятиме розвитку галузі в цілому на території, охопленій проектом.Ярмарок у Львові, до речі, пройшов у рамках мікропроекту, який реалізується в ме­жах парасолькового проекту «Транскордонна співпраця для рекреаційного туризму польсько-українського прикордоння», а співфінансується він за рахунок коштів Європейського Союзу.
http://chas-z.com.ua/home
Переглядів: 366 | Додав: lviv | Теги: суспільство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]