Головна » 2014 » Листопад » 23 » Львівщина обійшла Київську область щодо "банківських вірусів"
17:55
Львівщина обійшла Київську область щодо "банківських вірусів"

Злодійство грошей з банківських карт - поширений вид шахрайства в усіх країнах світу. Україна - не виняток: незважаючи на всі застереження і поради, наші співвітчизники все частіше стикаються з незаконним списанням грошей з банківських карт, а шахраї все частіше домагаються свого. Для своїх цілей кіберзлочинці використовують шкідливе програмне забезпечення і банківські троянські програми. Антивірусна лабораторія провела дослідження поширеності даного виду загроз і склала карту «проживання» банківських троянців в областях України.

Третина всіх банківських троянців була виявлена в Києві, який став абсолютним лідером серед всіх міст України. Більш того, в Києві було виявлено більше банківських троянців, ніж у всіх областях західної України разом узятих.

Основний удар кібершахраїв був націлений на користувачів економічно розвинутих областей: Львівської (8,2%), Київській (6,2%), Дніпропетровській (5,7%), Одеській і Запорізькій (по 5,3%), пише ain.ua.

Високий рівень зараження, незважаючи військові дії, показала Донецька область (5,1%). Логіка зловмисників проста: економічна розвиненість території визначає добробут її жителів і прямо співвідноситься з кількістю користувачів інтернет-банкінгу, яких можна атакувати.

«Економічний» характер проблеми пояснює низький відсоток банківських троянців, виявлених в менш розвинених Чернігівській, Полтавській, Тернопільській і Вінницькій областях - менше 1%.

http://expres.ua/
Переглядів: 386 | Додав: lviv | Теги: економіка, Новини Львівщини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]