Головна » 2014 » Березень » 19 » Сех каже, що має ще кілька днів, аби виконати закон і здати мандат
15:56
Сех каже, що має ще кілька днів, аби виконати закон і здати мандат

Голова Львівської ОДА Ірина Сех стверджує, що згідно із законом у неї є ще декілька днів, щоб ухвалити рішення щодо складання мандата народного депутата.

Про це вона заявила журналістам сьогодні, 19 березня.

«Я буду діяти згідно із законами і Конституцією», – запевнила Сех.

При цьому вона додала, що не здає мандат виключно тому, що зараз в країні воєнна ситуація, а більшість у парламенті хитка, як ніколи.

«Декілька разів мій голос у Верховній Раді був 226-м», – заявила вона. Зокрема, за словами Сех, так було при голосуванні за зміни до закону про вибори президента.

Також голова ОДА пообіцяла у четвер провести зустріч з Громадською радою і відповісти на запитання громадськості. Ця зустріч, як запевнила Сех, буде відкритою для всіх охочих, а про конкретний час і місце повідомлять пізніше.

Нагадаємо, Конституція дає депутатам-сумісникам 20 днів на складання повноважень. Про це йдеться у статті 78 Основного закону: «У разі виникнення обставин, що порушують вимоги щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності, народний депутат України у двадцятиденний строк з дня виникнення таких обставин припиняє таку діяльність або подає особисту заяву про складення повноважень народного депутата України».

Ірину Сех призначено головою Львівської ОДА 2 березня указом виконувача обов’язків президента України, голови Верховної Ради України Олександра Турчинова.

Як повідомлялося 13 березня, спікер парламенту і за сумісництвом в. о. президента України Олександр Турчинов дав дедлайн для складання депутатами-сумісниками мандатів – один тиждень.

Новопризначена голова ЛОДА Ірина Сех стала першим об’єктом програми Люстраційного комітету Майдану Львівщини. Громадську «Люстрацію» у прямому ефірі на телеканалі ZIK проводили авторитетні експерти. «Питання складання моїх повноважень це просто питання часу», – виправдовувалася тоді Сех.

Нагадаємо, що раніше саме Ірина Сех критикувала Василя Горбаля, екс-голову ЛОДА, за те, що він порушував законодавство і очоливши ОДА не здав депутатський мандат. 26 серпня 2010 року Львівською облрадою Горбалю була висловлена недовіра. Однією з причин було системне й довготривале порушення статті 3 Закону України «Про статус народного депутата України».

ZIK
Переглядів: 407 | Додав: lviv | Теги: Сех | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]